Пенчо Милков: Ученическите години са най-прекрасният период в живота

4

С тържества във всички детски градини училища бе посрещнат първият учебен ден днес

Тази година в община Русе 1173 първокласници ще влязат в класните стаи.

„Ученическите години са най-прекрасният период в живота ви, а вие сте късметлии с едно прекрасно училище, в което освен основните предмети, можеtе да се учите и на други интересни дисциплини, свързани с компютри и роботика. Да гледате и да мечтаете напред в бъдещето“, обърна се кметът към учениците от Основно училище „Тома Кърджиев“.

То е сред училищата пионери в програмата, с която по инициатива на общината бяха въведени безплатни часове по роботика и софтуерно кодиране за децата в начален етап. При посещението си кметът ревизира и изградения асансьор, осигуряващ достъпна архитектурна среда за деца с ограничена мобилност. По обекта предстоят довършителни работи преди пълното му въвеждане в експлоатация.

Зам.-кметовете на община Русе също приветстваха учениците след лятната им ваканция. Златомира Стефанова поздрави възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. Димитър Недев сподели празника с учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника и Професионалната гимназия по механотехника, Магдалина Илиева пожела успешна година за всички в МГ „Баба Тонка“ и НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, а Енчо Енчев посети ОУ „Ангел Кънчев“.

Сред приоритетите на общинското ръководство е подобряването на средата в училищата, като само през тази година основните обекти са подмяната на дограмата в ДГ „Приказен свят“ в Николово, двора на ДГ „Детелина“, част от покрива на училището в Семерджиево, подмяна на дограмата в ОУ „Васил Априлов“ в Русе, въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОУ „Отец Паисий“ гр. Мартен, ремонт на сградата на Центъра за специална образователна подкрепа и обследванията за енергийна ефективност на общежитията в ПГСС „Ангел Кънчев“ в Образцов чифлик и Средношколските общежития.

Продължава и политиката за повишаване квалификацията на педагозите чрез организиране на обучения за работа с Google Workspace, LEGO, уебсайтове на детските градини и въвеждане на часовете по роботика в училищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    русенец
    Викаш най-хубавите ти 5 години от живота са били когато си бил в осми клас?:) Вярвам ти!
  • 1
    2
    Върви, народе възродени!
    Председателят на ОбС - Русе Иво Пазарджиев приветства учениците от Иновативно Основно училище "Иван Вазов" - Русе. Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум отслужи водосвет заедно със свещенослужители от Русенска епархия. Поздравителни адреси бяха отправени към всички присъстващи на първия учебен ден!
  • 10
    1
    Бенчо Тъпкача
    Тука малко излъгах, като виден кумуняга! Най-хубавите години са като изоставиш жена си и трите си деца и фращиш всякакви кранти в Общината. Ето Вгъзилена Еколожката вече ми роди едно копиле! Айде пак гласувайте за мене, тъпи "русенци" от делиорманските села! ХАХАХАХА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари