Младежкият парламент решава стратегически казуси за развитието на община Русе

0

Учениците се включиха и в интерактивната игра „Из коридорите на Общината“

В Община Русе бе проведено обучение на представители на Младежкия парламент към Общинския младежки дом на тема „Местната власт – къде съм аз?“. Представени бяха основните органи на местната власт и местното самоуправление и техните функции. Гости на събитието бяха кметът Пенчо Милков, заместник-кметът Енчо Енчев, секретарят на Община Русе Димитър Генков и директорът на дирекция „Административно обслужване“ Ердинч Мевлюдов, съобщиха от Община Русе.

По време на обучението учениците провериха своите знания за местната власт и отговаряха на въпроси за дейността на различните структури на общинската администрация и Общинския съвет. В последвалия дебат те търсиха решение дали една сграда да бъде обновена и превърната в младежки център или в детска градина. Учениците бяха разделени на две групи – общество и Община, и защитаваха различни позиции.

Те успяха да зададат своите въпроси и към кмета Пенчо Милков. Интерес за младежите представляват предизвикателствата при управлението на града и как най-ефективно могат да бъдат преодолени, както и какви качества се изискват при работата с обществено значение.

Това, с което тази администрация наистина може да се гордее, е фактът, че от 3 години насам работим единно и с уважение един към друг – така, както трябва да функционира един град“, сподели кметът.

Той запозна децата с работата по изграждане на новата сграда на детска градина „Радост“. Пенчо Милков разказа и за инвестиционния проект, който Община Русе подготвя за цялостно обновяване на сградата на бившия Дом на учителя. Идеята е да се създаде младежки център със зали за езиково обучение, арт занимания, дейности за придобиване на дигитални умения, както и място за беседи и срещи с работодатели. В рамките на проекта са заложени и помещения с леглова база, където ще могат да бъдат настанявани деца от други градове и страни, дошли в Русе за обмяна на опит с русенските младежи. Финансирането на младежкия център се очаква да се случи по Плана за възстановяване и устойчивост.

Младежите се включиха и в интерактивната игра „Из коридорите на Общината“. Целта бе да научат как работят различни звена в администрацията, какъв е бил бюджетът за предходната година, както и да намерят информация за важни въпроси, свързани с настоящата работа на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ашколсун
    Тоя мъш, каза ли им какви са условията за развод в Сунгурларе? Или как да не си вреш химструмента на работното място?
  • 2
    1
    Бат Киро
    Аве на една от снимките има един дето много се оял и прилича на двукрилен гардероб. Тая община явно е много дащна и добре храни. Ама храненето скоро приключва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари