Пенчо Милков: Строителни фирми не могат да си плащат суровините, искат индексация на цените

1
Стига се и до отказ от извършване на дейности, защото вече не могат да си позволят да купуват материалите, алармира Милков.
Стига се и до отказ от извършване на дейности, защото вече не могат да си позволят да купуват материалите, алармира Милков.

Изпълнителите на строителните обекти в общината вече са поискали индексация на цените

"С пълно право изпълнителите на строителните обекти в общината вече поискаха индексация на цените. Някои от тях с 33%"

Това обяви кметът Пенчо Милков с пост в социалните мрежи. Причината е драстичното покачване на цените на суровините, като тази на желязото е се е увеличила с 400%.

Стига се и до отказ от извършване на дейности, защото вече не могат да си позволят да купуват материалите, алармира Милков.

През миналата седмица Министерският съвет изпрати към общините в страната проект на формула за индексация на цените. Тя предвижда увеличение на сумите с 15% към момента.

"Промените трябва да се отразят в Закона за обществените поръчки и след приемането им ще направим необходимото, за да гарантираме строителството на ключови за всички русенци обекти", отбеляза кметът и заяви, че въпреки кризите основната цел е русенци да не изпитват сътресенията, а услугите на местната власт в полза на хората да останат непрекъснати.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    2
    русенец
    Пепи, адвокатчето ми, в строителството се работи с материали, не със суровини.
  • 23
    1
    До Пенчйо Оглу
    Какви суровини бе отличника на випуска? Градът е като след бомбандировка по време на твоето управление.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари