Пенчо Милков: Спирам камионите да влизат в Русе, ако АПИ не ни даде пари

20
Таксите за Дунав мост се събират от държавата, а в Русе не идва нищо
Таксите за Дунав мост се събират от държавата, а в Русе не идва нищо Видео: Русе Медиа

Таксите за Дунав мост се събират от държавата, а в Русе не идва нищо

Ако опашките от тирове продължават, ще издам заповед камиони на територията на Русе да не чакат. Да чакат, където искат, по държавните пътища. Имам право да огранича всякакви автомобили. Казах на члена на УС на АПИ проф. Олег Асенов, че искам повече средства за поддръжка на техните републикански участъци, за които имат споразумение с общината, а не да ни дават същите пари като на други градове, където няма камиони“. Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков пред Русе Медиа

Той е категоричен, че тировете няма как да продължават да се редят на пътя Русе-Силистра в посока към Мартен и Сандрово.

Там ще се махнат и ще чакат в посока откъм София от караулката, като се осигурява достъп на хората за кв.„Средна кула“ и „Долапите“, а след това ще се редят на паркинга, който направихме на държавния път. Изградихме 2 км паркинг на бул. „България“, който стои празен, а хората ме питат защо има ограничение 50 км в час. Политиката е камионите да са там и само, ако има голямо количество тирове, могат да завъртят и да чакат при Мартен“, каза още кметът.

Пенчо Милков е поставил пред АПИ и въпроса с Дунав мост, където таксите се събират от държавата, а в Русе не идва нищо. По думите му транспортното министерство има възможност да отпусне средства на общината от тези пари. И припомни, че румънската страна е направила основен ремонт на Дунав мост, докато при нас само е преасфалтирано и пак има дупки.

Тези въпроси той ще обсъди и на предстояща среща с ръководството на АПИ в София. А междувременно се обмисля да се възстанови бетонната алея в посока Мартен, която да се ползва като велоалея и да могат работещите в зона „Тегра“ и Мартен да се придвижват с колелета.

Колкото до кръговото кръстовище на „Джъмбо“, за което постоянно има актуални въпроси от русенски депутати, засега то продължава да не е на дневен ред за регионалното министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари