Пенчо Милков: Ситуацията е „Бейрут“

9
Русенци се оплакват от разкопани улици и тротоари и строителни отпадъци в квартал „Дружба 1”
Русенци се оплакват от разкопани улици и тротоари и строителни отпадъци в квартал „Дружба 1” Видео: NOVA

Русенци се оплакват от разкопани улици и тротоари и строителни отпадъци в квартал „Дружба 1”

Проект за облагородяване на междублоково пространство в Русе се е превърнал в кошмар за живеещите от няколко блока на улица „Луи Айер” в квартал „Дружба 1”. Идеята за изграждане на по-добра среда за живот останала само на фаза разкопани улици и тротоари, частично засипани с камък, дупки и камари строителни отпадъци.

„Тревожат ни сроковете за изпълнение, които не са спазени. Според поставените табели ставаше въпрос за четири месеца, но вече девет междублоковото пространство е разкопано навсякъде. При дъжд ходим в калта”, обясни Ивайло.

Други живущи в района коментират, че не могат да използват колите си, защото багер изкопава дупка пред гаражите им. „На ден работят по двама-трима души. Вчера обаче за един ден свършиха работа като за около три месеца”, посочи жител на Русе.

Кметът на града Пенчо Милков обясни, че проблемът е от няколко месеца. Проектът беше заварен в началото на моята работа. Исках да го реализирам, за да покажа приемственост, затова сме отделили 1 млн. лева”, разясни той в ефира на NOVA.

Градоначалникът посочи, че строителят е установил, че проектът в частта за ВиК не отговаря на терена. ВиК проектантът от София пък изобщо не бил стъпвал на място. „Обектът е спрян, ситуацията е Бейрут, кал и мизерия - така е”, каза Милков.

Той обяви, че е извършено препроектиране и предстои асфалтиране. Зам.-кметът по строителство увери гражданите, че до края на следващата седмица се очаква проектът да бъде завършен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    32
    Имам си една мечта:
    Да има една седмица без новини за това недоразумение. Нека си гледа там селото и новата булка, но моля Ви, НЕ замърсявайте нета с новини за То.
  • 7
    31
    до 30
    една мазна храчка за кмета и от мен , безплатно
  • -12
    30
    Ivo
    Номер 15,е прав,добре се справя кмета,за батака в който сме от умнците герб,вие сте злобни и сигурност се плаща да го плюете,така е...и не се месете в личния му живот..
  • 4
    29
    Баджанакът
    А! Тоз измисленият педерунгел не беше ли женен за комшийката? Даже и децата си не идва да види изродчето недно. Каква му е работата на господина с ризката и много тъпите му словоизлияния? Да знае, че булката която го изгони е много щастлива вече. Има си преятел, който я обича и и е верен Кажуват че бил внук на някакъв комунистически убиец този изрод.
  • 4
    28
    Кадаиф Муамаров
    Кметът на Бен Гази, отне официално Арабското гражданство на Бенчо. Новината е по телевизия Ал Джазира.Да му мислят копелетата на Доктора, родени в Бегето, а не в Либия. Толкова ТЪП, управленец, като либийчето, Русе НИКОГА не е имал. Вече чак му се учудвам на КЕКСмашината на града, как все още не си е направил сепуко. Верно той не е японец, а ТЪП арабин. Айде оная с вазелина да си му прави свирките вече. Тоя е не "бита карта". Тоя е УМРЯЛА КАРТА.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари