Управителят на ВиК: Ремонтите по булевард „Христо Ботев“ ще бъдат удължени с месец

3

Като причина за забавянето той посочи, че почти всички изпълнители работят само с една фирма за доставка на асфалт

Строително-ремонтните дейности по изграждането на задържателен резервоар по булевард „Христо Ботев“ ще продължат до средата на месец ноември. Това стана ясно от изказване на управителя на ВиК ООД - Русе инж. Илиян Милев, който присъства на днешната общинска сесия и отговори на въпроси, повдигнати на място от общински съветници.

Забавянето при изграждането на задържателния резервоар инж. Милев аргументира с дъждовете, съборили част от изградените участъци и тяхното последващо възстановяване. Той даде яснота и за забавянето при възстановяването на асфалтовата настилка, като според него по отделни участъци работят няколко фирми изпълнители с различни задания. Управителят на ВиК обясни, че не се асфалтира след приключване на дейностите на даден изпълнител, за да може следващата фирма да продължи с изпълнението на друг аспект от водния проект. Като друга причина за забавянето той посочи, че почти всички изпълнители работят само с една фирма за доставка на асфалт, която обслужва и редица други обекти. Инж. Милев добави, че също така се цели и да не се прекъсва водоснабдяването на цели квартали за по-дълъг период. По думите му дейностите вече се организират по начин, по който да не се затварят съседни улици, което би възпрепятствало свободното придвижване на превозни средства.

След изказването на инж. Милев думата взе кмета на Община Русе, който заяви, че местната администрация не е страна по договора за ВиК проекта и съответно не разполага с парите по проекта, за да може да оперира с тях, задържайки средства заради некачествено изпълнение. Пенчо Милков подчерта, че назад във времето, при подготовката на проекта, е избрана фирма, която да координира дейностите по него за сумата от близо 1 милион лв. С цел намаляване неудобствата за русенци и предвид необходимостта от по-добра координация между фирмите изпълнители, Община Русе пое тази функция, за да се завърши проектът успешно. Кметът на Община Русе добави, че само днес са подписани няколко нови констативни протокола – за запрашаване, за струпване на строителни отпадъци и за неспазване на срокове на временни организации на движение.

Милков уточни, че ВиК Русе трябва да докажат пред финансиращия орган, че са подобрили качеството на водоподаването и са намалили авариите. Ако не успеят да го направят, дружеството ще понесе санкции или в най-лошия случай трябва да върне средствата, а това би се отразило сериозно на цената на водата.

В края на изказването си Пенчо Милков заяви категорично, че Община Русе няма да приеме участък, който счита, че не е качествено възстановен. По думите му до момента не е приета нито една улица, като са изготвени предписания за отстраняване на нередности по редица улични платна, казаха от общината. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Киро
    Смърди на далавера- Пенчо е взел пари от бившия шеф на Ви К Сава Савов.
  • 2
    6
    Пенчо
    И защо един месец? Копайте до следващите избори за кмет.
  • 8
    5
    Свободен
    След Вик всички ще правим парад на ретро автомобили Само сега,само в Русе!
  • 9
    4
    daskal
    Какъв месец, бе?! Има места, където разкопаното стои от половин година и повече, затрупано само с камъни. Този батак в Русе няма да се оправи с години. Помнете ми думата.
  • 14
    3
    АлиТо
    Споко, ние ви "разбираме", това си го знаем. Кротки сме кат агънца. Изобщо не сме си мислили, че ще приключите в срок. Ще криволичим по сокаците, които пак виййй сте разкопали. Готов съм да ви посоча не разкопани улици, та да им видите сметката и на тях.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари