Пенчо Милков: Русе е най-пострадалият град от решението за Шенген

4
Това заяви кметът на среща с посланика на Швейцария у нас
Това заяви кметът на среща с посланика на Швейцария у нас Снимка: Община Русе

Това заяви кметът на среща с посланика на Швейцария у нас

Кметът Пенчо Милков се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Конфедерация Швейцария в България Н. Пр. Раймунд Фурер при визитата му в Русе. Във фокуса на разговорите бяха изведени теми, свързани с развитието на града и региона, инвестиционната среда и значението му като гранична точка в контекста на частичното приемане на страната ни в Шенген.

Пенчо Милков запозна швейцарския дипломат с реализираните от местната администрация проекти през последните четири години, като изведе на преден план развитието на Летище Русе като ключово за модернизиране на региона. Беше обсъдена също и необходимостта от скорошно пълноправно приемане на България и по суша в шенгенското пространство, което ще доведе до облекчаване на трафика на границата при крайдунавския град.

„Русе е най-пострадалия град в България от решението страната ни да остане извън Шенген. България и Румъния са държави членки на Европейския съюз, но помежду ни има гранична зона, като всеки ден огромният трафик на тирове от Европа към Азия преминава през България и голяма част от него е през Русе. Определено това засяга природната ни среда, качеството на въздуха и правото на здравословен живот на русенци“, подчерта Пенчо Милков.

По време на срещата Н. Пр. г-н Фурер отбеляза също и колко голямо е значението на дългогодишните отношения между Русе и Конфедерацията. Посланикът на Швейцария е на двудневно посещение в града, като вчера той и екипът му бяха гости на закриването на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Русенец
    Днес, въздухът над града беше оцветен в жълтеникав отенък.
  • 8
    4
    елена с рогата
    На калпавия цигулар ,лъкът му пречи. Вече втори мандат, градът е най-пострадал от твоята немощ и импотентност. Върви си и не се връщай.
  • 17
    3
    Принципно погледнато
    Градът е най-пострадал от твоето управление и не си навирай носа в области, в които нито имаш компетентности, нито ти е работа. Освен това, с паркинга забърка една каша, от която вони непоносимо.
  • 21
    2
    Дунавмост 3
    Дунав мост 3 трябва да се направи колкото се може по скоро и да поеме транспортния трафик от Азия към Европа. А не както сега цялата паплач да минава през Русе . И после защо въздуха бил мръсен .
  • 19
    1
    спенчо
    Русе е най-пострадалият град от Пенчо Милков.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари