Пенчо Милков: Новата общинска структура ще бъде с 6 заместник-кметове

2
Кметът на Русе коментира и промените в Наредба 16
Кметът на Русе коментира и промените в Наредба 16 Видео: Русе Медиа

Кметът на Русе коментира и промените в Наредба 16

Новата общинска структура ще бъде с шестима зам.-кметове, а не както беше първоначалното предложение да са седем, каза кметът на Община Русе Пенчо Милков. Той потвърди информацията, че ще отпадне длъжността на зам-кмет по сигурността и обществения ред. Новата схема ще бъде качена днес до края на деня за публично представяне, информира Русе Медиа.

Кметът направи коментара си във връзка със становището на общинските съветници на ПП-ДБ, които изразяват несъгласието си с броя на зам.-кметовете, увеличаването на дирекциите на 16 и натоварването с още функции на секретаря на общината. Пенчо Милков обясни, няма разминаване със закона по отношение на ангажиментите на секретаря на общината, тъй като се предвижда дирекции да се върнат обратно към общата администрация, където би трябвало да бъдат. Това пък ще освободи ресурс да се насочи вниманието към подготовката на европейски проекти.

Пенчо Милков съобщи още, че ще отложи промените в Наредба 16 относно облекченията в такса смет за семейства с изявени деца в спорта и изкуството, тъй като има много изразени становища по комисии, които да се обмислят и включат в предложението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    46
    Eха
    Браво бе Менчо! Столица ли станахме? И кво точно ще правят тия твои 6 доносника? С конкурс ли са избрани или на калпак? Пенчо плаща аз данъци на тая "корумпирана" община и тоя кмет палячо, няма да внеса!
  • 5
    45

    Между 10-15% съкращения на щата в администрацията на Община Варна са поискали представители на Общинския съвет, съобщи днес заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов по време на редовната оперативка при кмета Благомир Коцев днес. По негово разпореждане всички дирекции и районни кметства трябва до утре, 16 януари, да представят предложения за съкращаване на щатовете си.
  • 3
    44
    яз
    Аз викам бате Пунчо да се нагъзи веднъж да му разпробия гайката.Ако не пусне масло има моята благословия за 100 заместника,ама надали.
  • 4
    43
    BA
    Е как 6, що се излага?! Те и 7 му бяха малко. Поне 17 трябват.
  • 5
    42
    Предложение, малко са 6...
    Аз предлагам 35 заместник кмета. Всички ощински съветници, гласували срамното предложение за вдигането на данъците да станат заместник кметове. Нека бъдат наградени за своята срамна постъпка. А и нали за последен път ще влязат в общинския съвет, надали повече някой би гласувал за тях. Нека не забравяме, че не е луд този който е изял зелника /Пенчо че го е предложил/, луд е този който му е дал зелника /35-те съветници, гласували за това предложение/.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари