Пенчо Милков изненада русенци, пя рамо до рамо с Наско от Б.Т.Р.

3

Русе посрещна Нова година с пищна заря, музика и народни танци

Жителите и гостите на Русе посрещнаха новата 2022 година на площада пред сградата на общината с концерт на рок група Б.Т.Р. В полунощ те можаха да се насладят и на традиционната новогодишна заря.

Зрелищният спектакъл започна в 22 ч., когато на сцената се качи русенската група PlayUphoria. Тя изненада рок феновете с участието на диригента на Държавна опера – Русе Димитър Косев, който се включи като китарист. След тях публиката бе подгрята от друга банда от дунавския град – М.И.Г. 21. Малко след 23 ч. на сцената излязоха и Б.Т.Р., които изпяха някои от най-големите си хитове. По време на изпълнението на “Моята сила” музикантите отправиха предизвикателство към кмета на Русе Пенчо Милков и го поканиха на сцената да изпълни с вокалиста Наско Пенев любимата си песен.

Правете всичко с ентусиазъм и страст и приемайте предизвикателствата. Обичайте нашия Русе!”, призова от сцената кметът. Той пожела на русенци здраве и успехи през новата година.

Минути преди полунощ на видео стена прозвуча и новогодишното слово на президента на Република България Румен Радев, последвано от пищна заря. Хилядите русенци, дошли на площада, се хванаха на традиционното Дунавско хоро, което стигна чак до Паметника на свободата.

Новогодишният концерт приключи с изпълнение на емблематичната песен на Б.Т.Р. „Спасение“.

В празничната нощ русенци и гостите на града се възползваха и от безплатно пътуване по всички тролейбусни линии на градския транспорт. Придвижването бе осигурено от Община Русе и фирма „Общински транспорт“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари