Пенчо Милков: Европейските проекти ни носят не само средства, но и ценности и правила

0
Конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ се провежда днес в Русе
Конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ се провежда днес в Русе Снимка: БТА

Конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ се провежда днес в Русе

Европейските проекти ни носят не само средства, но и ценности и правила, заяви кметът на Русе Пенчо Милков на регионалната конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, която се провежда днес в Русе. Проектът се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия и надгражда вече осъществения проект "Европа в България: общо бъдеще". Сред целите са по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, включително на Балканите и повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от Европейския съюз (ЕС) чрез Кохезионната политика.

Кметът на Русе Пенчо Милков благодари на БТА за инициативата и отбеляза, че националната осведомителна агенция вече не е само организация, която разпространява информация, а е натоварена с много обществени функции. Милков приветства проекта на БТА и посочи, че такива инициативи трябва да има навсякъде в Европа.

Европа ни дава не само средства, чрез тези проекти, фирмите се налага да спазват правила и принципи. Проектите носят и ценности, коментира Пенчо Милков. Според него по този начин обществата се сближават не само материално, но и ценностно.

Пенчо Милков каза, че неговите колеги ще представят на днешната конференция конкретни проекти и ползата от тях, и благодари, че първият форум по проекта се провежда в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Балалайка
    Тоа пенчо само
  • 10
    3
    Така ли???
    А летището и паркинга, въпреки че не са по европейски проекти, какво ти донесоха, ценности и правила ли или нещо друго, че чак в книга те изтипосаха? Хайде да спреш с гръмките изказвания, че си смешен.
  • 5
    2
    ценности?
    Евроамерикански комунистически-капиталистически педерастки ценности. Как богатите стават по-богати, бедните - по-бедни, как трябва да си глупав и неграмотен и да вярваш на западната пропаганда сляпо, понеже си прекалено глупав за да можеш да мислиш за себе си и си прекалено зает в жалкия си живот да преследваш материални придобивки, които само те правят по-празен и по-изкуствен и ако не си хомокесуалист и не се радваш на хомосексуалистите ще ти бъде съсипан живота
  • 9
    1
    88
    Много активен, тоз нашят кмет бе! То не бяха изказвания, мъдри заключения, фото сесии, то чудо! Или само симулираме дейност?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари