Пенчо Милков: Честит празник, Русе!

8
На днешната дата Русчук е освободен от османско иго и става Русе
На днешната дата Русчук е освободен от османско иго и става Русе

На днешната дата Русчук е освободен от османско иго и става Русе.

Руските войски, предвождани от ген. Тотлебен, влизат тържествено в града ни.

Този ден е част от нашата памет вече 144 години. Днес ние заедно пишем частица от историята на Русе с признателност към всички, които ни дадоха СВОБОДАТА да го правим.

Да покажем, че сме достойни за този дар, като следваме примера им.

Да възпитаваме в обич към Русе и родината младите хора, бъдещето ни.

Да се стремим да развиваме себе си и родното място.

И нека гори вечният огън на човечността и родолюбието.

Честит празник, Русе!

Пенчо Милков, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Русенец
    До 4: Мюмюне, преди освобождението града ни е бил 25 000 души, а само 50 години по-късно нараства двойно, през 1934 г. Русе достига максималната си численост на населението през 1985 г - 183 746 души. Вие винаги сте се били пословични с чалъмите си да кривите истината, като смятате хората за по-глупави от вас, че уж две числа не могат да проверят. Дори и във вашето село вече има интернет, аго. Можеше да го ползваш, че да разбереш, че тук е имало град хиляди години преди да се натресат навлеците на пашата.
  • 6
    9
    RusI
    Пена къде е еколожката? Сподели на гражданите как е детето, расте ли, храни ли се добре, на кого прилича? Притесняваме се, затова питаме.
  • 11
    8
    Анонимен
    Само в фейсбук е активен Пенчо. По некадърен управник не сме имали! Градът тъне в руйни и мизерия, а въздуха си е все същия!
  • 11
    7
    Друг
    Този пък Пенчо кой е?
  • 10
    6
    ФотоГ.аф
    Тази снимка на това, е от преди 3 години. Дайте актуалната му снимка. където е по-дебеличък, по-охранен, мааалко по-умен (не е сигурно).Нека видим как се отрзява живота в Нисово. ЕКОЛОГИЧНО чиста местност. Абе къде се изгуби Главната ЕкоВложка на града/селото?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари