Пенчо Милков: Бъдете силни, заедно сме!

1
Нашите усилия, грижи и надежда са насочени към по-безболезненото преминаване през трудния момент
Нашите усилия, грижи и надежда са насочени към по-безболезненото преминаване през трудния момент

Откакто действа горещият телефон за помощ при закупуване на лекарства, хранителни продукти и неща от първа необходимост, 46 русенци са ни потърсили за съдействие. Те са предимно възрастни хора и поставени под карантина. Служители на Община Русе им закупуват и доставят всичко нужно.

Това съобщи кметът на Русе Пенчо Милков в социалната мрежа.

Над 80 души са позвънили на обявения телефон за информация и съвети за предпазване от коронавируса.

От края на март психолози от 5 неправителствени организации в Русе също дават телефонни консултации. Голяма част от хората, потърсили подкрепа, се притесняват за доходите си и възможността да се справят с ежедневните разходи. Други споделят тревогите си от социалната изолация и ограниченията да се срещат и общуват със свои близки.

"Както ви казах, от няколко дни хората, посещаващи обществената трапезария, получават топъл обяд по домовете си, а скоро ще им бъдат доставени и пакети с хранителни продукти, осигурени по Оперативната програма "Храни". До дни общината ще представи и проект по програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация". Тя ще помогне на 250 възрастни и самотни хора.

Активно помага и Домашният социален патронаж. 555 русенци в пенсионна възраст и хора с увреждания с представени експертни решения на ТЕЛК или НЕЛК получават ежедневно топла храна в домовете си, а санитари ги посещават по график, за да поддържат хигиена в жилищата им.

Нашите усилия, грижи и надежда са насочени към по-безболезненото преминаване през трудния момент. Бъдете силни, заедно сме!", пише още г-н Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари