Пенчо Милков: Аз вярвам, че изборът ще бъде честен в Русе

17
Вярвам, че ако това продължи така, можем да се увенчаем с успех
Вярвам, че ако това продължи така, можем да се увенчаем с успех

„Аз вярвам, че моите съграждани ще направят информиран избор, честен, няма да се поддават на натиск, нито на инсинуации и изборът ще бъде честен в Русе“.

Това бяха първите думи на кандидата за кмет на община Русе Пенчо Милков, издигнат от МК „БСП за България“. Според предварителни данни той води в резултата от местните избори с около 7 процента пред кандидата на ГЕРБ Диана Иванова. Двамата отиват на балотаж на 3 ноември, за да определят новият кмет на Русе, предаде Русе Медиа.

Пенчо Милков сподели, че и през следващата седмица ще продължи срещите и разговорите си с хората и ще води все същата светла и усмихната кампания.

„Целта ни беше светла кампания, която не е анти срещу наш опонент, която не представлява боксов ринг, а кампания, която да представи на съгражданите ми моята личност, личността на кандидатите за съветници и платформата ни. В нито един миг, нито един път не съм си позволил да се обърна срещу някой от моите опоненти, защото си давам сметка, че някой от тях, не само аз, може да бъде наш кмет. Така че ние не трябва в кампанията да девалвираме личността на другите опоненти. В кампанията си ние говорим за бъдещето, не за миналото“, коментира Пенчо Милков.

Кандидатът на „БСП за България“ сподели убеждението си, че изборът за кмет е мажоритарен и точно затова е бил напълно открит с хората. Затова за балотажа ще разчита на всеки един, без значение от политическите му пристрастия.

„Цялата ни кампанията беше изправена пред нашите съграждани. Не деля хората на групи, те не са блокчета „Лего“, които да могат да бъдат размествани, когато някой им посочи. Продължавам да вярвам, че изборът е мажоритарен. Застанах с цялата си личност, всичко, което представлявам, пред своите съграждани, без да крия нищо. В случай, че те ме изберат, това ще бъде изключителна отговорност за мен и тежест, с която смятам, че мога да се справя“, каза още Милков.

По отношение на общинския съвет според Пенчо Милков все още е рано да се говори, тъй като няма официални резултати. Но смята, че ще може да работи с всички. „Ако всеки един от кандидатите за съветник или кмет изпълни това, което обеща, аз ще мога да работя с тези мои съграждани, защото до голяма степен проблемите ги дефинираме абсолютно едни и същи. Оттук насетне остава, а аз показах, че го мога, да намерим събиране на личностите. Защото обикновено хората ги водят личностни проблеми, а не идеи. Така че смятам, че ще намерим общ език“, смята той.

За да победи в неделя, Пенчо Милков ще разчита на русенци. „Да продължат да бъдат смели, честни в избора и да не се поддават на манипулации. Вярвам, че ако това продължи така, можем да се увенчаем с успех“, заяви кандидатът за кмет от „БСП за България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари