Пенчо Милков е новият кмет на Русе

55
Днес Русе показа, че хората са достатъчно мъдри и може да гласуват против статуквото
Днес Русе показа, че хората са достатъчно мъдри и може да гласуват против статуквото

Кандидатът за кмет на град Русе Пенчо Милков спечели доверието на русенци и ще седне в кметския стол.

Въпреки негативната кампания срещу него, Пенчо Милков спечели битката с близо 59,7% от гласовете на балотажа днес. Диана Иванова очаквано загуби и амбицията ѝ за власт се изпари. За г-жа Иванова са гласували едва 36,8% от избирателите, сочат предварителните данни на социологическите агенции. Избирателната активност е била 34,9%, а 3,5 са гласували с "Не подкрепям никого".

Днес Русе показа, че хората са достатъчно мъдри и може да гласуват против статуквото. От партия ГЕРБ направиха грубата грешка да издигнат неподходящ кандидат и това им донесе загубата на първи и на втори тур от изборите за местна власт в Русе.

Идеологията на партия ГЕРБ се провали с порочния принцип, че и магаре може да спечели изборите щом е от партията на Бойко Борисов.

Тук е мястото да отбележим, че спечели по-добрият кандидат и това не беше партиен вот, както се заблуждаваха от партийните централи. Това е поредното доказателство, че вече дясното и лявото са достатъчно размити и хората са престанали да вярват на тази пропаганда.

Първо искаме да поздравим Пенчо Милков за заслужената му победа, но с нея идват и много отговорности и очаквания.

Надяваме се, че русенци наистина са направили по-добрия и разумен избор. Тепърва ще следим управлението на г-н Милков и ще се радваме да не ни дава много поводи за критики, защото от Dunavmost няма да си затворим очите за всяка нередност, която се случва около нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари