Павлова: Винетка за ден няма никъде

0
Омбудсманът не трябва да въвежда в заблуда хората
Омбудсманът не трябва да въвежда в заблуда хората

В страните, където е въведена винетна система, няма еднодневни стикери.

Причините за това са редица, включително икономически, сред които е ефективността на база разхода за отпечатване. Това каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по повод идеята на омбудсмана Мая Манолова да се въведе еднодневна винетка и тя да се плаща с SMS.

Омбудсманът не трябва да въвежда в заблуда хората, каза пред Дарик регионалният министър.

Понастоящем винетката е ценна книга, която трябва да бъде залепена на колата, за да могат органите на реда да упражняват контрол, напомни Павлова.

"Това, което тя каза може би не е доразбрала от системата, но ние ще и го разясним и заедно ще намерим най-доброто решение, е, че ние вече сме взели решение, променихме закона за въвеждането на електронни винетки и тол система", каза Павлова. Тя допълни, че това ще се случи най-късно до две години, като амбицията е да се осъществи и по-рано.

Ще се въведе електронна винетка за автомобилите, а големите камиони ще плащат за изминат път с тол такса, като това ще може да става с SMS, онлайн и така нататък.

С този ход ще се решат два много важни проблема, отчете Павлова. Когато се въведе електронна винетка, всеки ще може онлайн да си купува стикер за съответния период и ще се отчита в система. Тогава ще има система и оборудване и този въпрос ще бъде решен. С въвеждането на електронната винетка ще отпаднат и въпросите на пътуващите по отношение на валидността за една календарна година.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари