Павел Иванов влиза в ролята на Гунди

1

Игралният филм за легендата на българския футбол излиза на екран догодина

Игралният филмът за Георги Аспарухов - Гунди излиза на екран догодина, съобщиха днес пред медии продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, предаде БТА.

Ролята на големия български футболист е поверена на русенеца Павел Иванов, актьор от Народния театър, а родената през 2002 година Александра Свиленова, е в ролята на Лита.

Една от основните причини да се намираме ние като държава и да изживяваме тези времена на разпад, които изживяваме, е, че от 10 години в България не е имало източник на обща национална гордост. Мисля, че по подобен начин можехме да кажем, че сме нация, колкото и да е предъвквана тази тема, когато националният отбор на България през 1994 г. направи така, че всички ние да живеем като един човек“, каза Иван Христов.

Такъв източник на величие и на положителни емоции може да бъде открит във великите българи, не само от Възраждането и древността, а и сред тези, които незаслужено са забравени – от модерните времена на България, от втората половина на 20-и век. Смятаме, че великият Георги Аспарухов заслужава от нас, от нашето поколение, да бъде въздигнат и може би завинаги увековечен в пантеона на великите българи. Те могат във всяка една епоха да служат за пример на морал, за пример на патриотизъм, да служат за пример на любов към семейството и респект към ближния“, каза още Иван Христов.

Смятам, че така, въздигайки го, ние за пореден път може да се ползваме от неговото величие. Когато изгледаме филма и поне за три часа се почувстваме щастливи, че и ние сме българи, и такъв велик човек също е българин. И защо не, това да се превърне в едно малко пламъче, което, кой знае как, би въздействало“, добави той.

Идеята за този филм е на Емил Бонев и е от преди 5-6 години“, каза Андрей Арнаудов. „Ние никога не сме обсъждали дали да се случи този филм. Ние просто се погледнахме и знаехме, че той ще се случи. Това за нас е много важно и сме много горди и щастливи, и се надяваме всички, които ще го изгледат, също да се чувстват горди и щастливи“, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    daskal
    Ужас! Очаквам го със свито сърце, защото се сещам какви игрални филми направихме за Левски и за Ботев.
  • 3
    1
    русенец
    "Игралният филмът за Георги Аспарухов..." Машаллах на редакторката Петя ханъм! Евалла! Предполагам е завършила спортното, тежка атлетика.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари