Пътят Симитли - Благоевград е сред най-опасните у нас

0
Шофьорите, пътуващи към Гърция, да карат внимателно
Шофьорите, пътуващи към Гърция, да карат внимателно Снимка: БГНЕС

Шофьорите, пътуващи към Гърция, да карат внимателно

Пътната отсечка между Благоевград и Симитли, позната на много от шофьорите, които пътуват за Гърция, отново се превърна в рискова, особено в пиковите моменти. Това сочат данните на автомобилните експерти в региона.

70% от катастрофите в региона от началото на летния сезон са станали именно там. Отсечката остава най-опасната в региона, като за последните два месеца са станали над 5 пътнотранспортни произшествия, повечето с тежкотоварни камиони

"В тази отсечка има два фактора - единият е субективен от шофьора, вторият е обективен - че пътят не е направен както трябва. Пътят трябва да е по-изправен. При завой от 70-80 градуса, шофьорите на камиони като пристигат с 40 тона маса, центробежната маса ги изхвърля", обясни Асен Машев, дългогодишен шофьор на тежкотоварен камион, предава БНТ

Посочи, че трябва да има полиция, която да стои на отсечката особено в пиковите часове, за да накара шофьорите да карат съобразно. А на пътя - да се поставят изкуствени препятствия, които да ограничат на скоростта.

Пътният експерт Георги Бързаков също заяви, че трябва да има повече полицейски патрули, а шофьорите да бъдат по-внимателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Курамиянко
    Тия архитекти, инженери и изпълнители не са ли за затвор??? Как правиш неюо, което да предизвика катастрофа????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари