Пътуването на русенските ученици в градския транспорт предизвика бурни дебати на сесията

4
Пътуването на русенските ученици в градския транспорт предизвика бурни дебати на сесията
Пътуването на русенските ученици в градския транспорт предизвика бурни дебати на сесията Видео: КИС 13

Общинските съветници отхвърлиха предложението за безплатен градски транспорт на учениците от 14 до 19 години

Общинската администрация ще разработи проект за допълнителни социални придобивки за определени категории пътуващи.

Съветниците от "Възраждане", които са вносители на предложението, са изчислили, че ако бъде прието и влезе в сила от 1 септември тази година, то за 4 месеца Общината трябва да осигури около 200 000 лева за безплатното пътуване на учениците от 14 до 19 години с градския транспорт.

Според общинския съветник от ПП - ДБ Митко Кунчев, идеята е добра и може да се подкрепи.

Възникна обаче въпросът дали предложените промени в наредбата са съотносими към всички превозвачи, тъй като общинското дружество все още не е единствен оператор в системата на градския транспорт в Русе.

В тази връзка бе предложено да се състави работна група. От Общината пък направиха заявка сами да разработи такъв проект за допълнителни социални придобивки за определени категории пътуващи, съобщава КИС 13.

Накрая проектът на вносителя за изменение на Наредба 14 бе отхвърлен, като бе прието Общината да изготви решение по темата с участието на общински съветници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    От Русе
    Тоя тумбак Искрен Веселинов не се наяде на държавни службички.Интересно ако отиде на истинска работа в частния сектор и за пъдар на бустан няма да го вземат.
  • 11
    1
    Селото
    Общинарите да не гърбят децата.Да обгрижват и придобиват вакъфски имоти да събират пари и ги влагат целево,а не да ги раздават на джоб.За учениците ако не се погрижат тогава за кой?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари