Предлагат ученици и пенсионери да пътуват безплатно в градския транспорт в Русе

6
Общинските съветници от "Възраждане" разясниха идеята си
Общинските съветници от "Възраждане" разясниха идеята си Видео: КИС 13

Общинските съветници от "Възраждане" разясниха идеята си

Общинските съветници от партия "Възраждане" в Русе предлагат всички ученици от 14 до 19 години и пенсионери да пътуват безплатно в градския транспорт.

Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в крайдунавския град Мариян Димитров - председател на групата общински съветници на партия "Възраждане", в присъствието на Христо Попов - заместник-председател на Общинския съвет в Русе, и общинските съветници Милен Боев, Костадин Георгиев и Богомил Тодоров. предаде БТА.

Димитров съобщи, че проектът за промяна на Наредба №14 за обществения превоз на пътници е внесен в Общинския съвет. Предстои той да бъде подложен на гласуване на предстоящата сесия на 29 февруари тази година.

Димитров уточни, че предложението не се отнася за безплатно пътуване във всички линии на градския транспорт в Русе. "Идеята е учениците от 14 до 19 години да имат право на безплатно пътуване в градския транспорт от местоживеенето им до училището", обясни той. Димитров уточни, че за пенсионерите проектът за промяна на наредбата предвижда да пътуват безплатно по една линия от градския транспорт.

Според него, ако предложението бъде прието, това ще доведе до гарантиране на правото на свободно придвижване на засегнатите от недоимък граждани на територията на общината, осигуряване и повишаване на достъпа до институциите на групи, застрашени от социално изключване, както и до засилване на социалната роля на местната власт.

Заместник-председателят на Общинския съвет в Русе Христо Попов каза, че предложението трябва да бъде прието, защото учениците нямат никакви доходи и това ще бъде улеснение за семействата им.

"Обвиниха ни, че сме популисти, защото искаме ученици и пенсионери да пътуват безплатно. Ние нямаме нищо против, но нека колегите да подкрепят предложението ни", каза Попов.

Димитров заяви, че ако предложението не бъде прието, групата общински съветници ще обсъди дали да подкрепи новия бюджет на общината, когато бъде подложен на гласуване.

По време на пресконференцията той каза още, че ще сезира Русенската окръжна прокуратура заради неработещи биофилтри на голяма компания в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    МАРИЯН ДИМИТРОВ
    Ако не искате децата и родителите ви да пътуват безплатно в градския транспорт, тогава никой не може да ви помогне. Защо ги мрази те?
  • 0
    15
    да си го кажем
    Мариянчо Димитров разнасяше закуски и изгонен от жена си, но човката му не спря да мели глупости и влезе под кожата на вожда си Златанчо.
  • 1
    14
    рече
    daskal-а, а мариан димитров си го премести в другия крачол!
  • 1
    13
    daskal
    Мариян Димитров е патологичен случай на човек, обсебен от манията да е обществено значим и политически хиперактивен. Когато общувате с него, не можете да се освободите от усещането, че е доста побъркан. Как се издържа и се е издържал този човек? С какво всъщност се е занимавал?
  • -1
    12
    До 11
    Ееее,Станишев се прегърна и целуна с Местан на Орлов мост 2014г,ти за Мариян....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари