Патриарх Неофит е постъпил в болница

0
Отсъствието на Патриарх Неофит от първото заседание на 45-парламент породи спекулации за здравословното му състояние
Отсъствието на Патриарх Неофит от първото заседание на 45-парламент породи спекулации за здравословното му състояние Снимка: БГНЕС

Причината е рутинни изследвания

"Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, от Светия Синод съобщиха, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница.

При постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е отрицателен!",съобщиха от пресофиса на Българската патриаршия, предаде информацията Агенция КРОСС.

"Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Св. Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия.", пишат от Светия Синод.

"В очакване на празника на празниците - Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ".

Информациите за здравословното състояние на Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит вероятно са следствие от отсъствието му от днешното официално откриване на 45-тия парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари