Първият звънец приветства русенските ученици

2
В училището за европейски езици бе подета кампания цветята да бъдат заменени с благотворителност
В училището за европейски езици бе подета кампания цветята да бъдат заменени с благотворителност Видео: Русе Медиа

Училищата в Русе и областта откриха тържествено новата 2022/23 учебна година

Навсякъде имаше тържества, а там, където в клас влизат първокласници, атмосферата беше особено празнична. В някои от учебните заведения, като например Средното училище за европейски езици, беше подета кампания цветята да бъдат заменени с благотворителност, информира Русе Медиа.

Още преди 15 септември училищното ръководство се солидаризира с инициативата на учителите и родителите, които предложиха вместо цветя за учителите да бъдат поставени кутии за дарения за бедстващите от наводнението хора в Карловско. Дарителските кутии бяха поставени на двата входа на училището и на сцената във вътрешния двор.

Тъй като уважението към учителите е важна част от възпитанието на децата, имаше родители, които не се отказаха от цветята за преподавателите, но задължително пуснаха и парични средства в кутиите.

Тази учебна година учениците от 1-ви до 12-и клас в Русенско са с около 200 по-малко от миналата. Те са малко над 18 600, като се обучават в общо 68 учебни заведения в областта. Първокласниците също намаляват – те са около 1500, което е с 95 по-малко спрямо миналата учебна година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 17
    1
    Густав Адолф
    На добър час, прекрасни дечица! Бъдете здрави, учете се и дерзайте! Знанието е сила!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари