Първият завършен блок по програма за енергийна ефективност е в Мартен

1

Днес, Кметът Пламен Стоилов инспектира първия завършен блок по Националната програма за енергийна ефективност, който се намира в град Мартен.

На проверката присъстваха още кметът на гр. Мартен – г-н Димо Тонев, зам.-кметът по европейско развитие – д-р Страхил Карапчански, зам.-кметът по устройство на територията -инж. Димитър Наков, главният архитект на Община Русе – арх. Живка Бучуковска и директорът на дирекция „Европейско развитие“ – д-р Никола Кибритев.

Кметът Пламен Стоилов и колегите му инспектираха обновения блок №4, на който са подменени дограмата, покрива, пода и е изградена  топлинна изолация на външните стени. Русенският градоначалник увери живущите в блока, че заслугата за крайния резултат е тяхната единност и организация, а Програмата за енергийна ефективност е един уникален по рода си проект, чрез който със 100% безвъзмездни средства се обновява частна собственост. Кметът добави: „Щастлив съм, че се вдъхва живот на старите сгради - по този начин променяме облика на блока, на града и на района. Сами ще се убедите, че сметките ви за отопление ще намалеят с до 30%, а сега може да се гордеете и с отлично изглеждащ блок.“

Г-н Стоилов призова всички граждани сами да се уверят в ползите на програмата и да се включат в бъдещите възможности. Той се ангажира да се асфалтират прилежащите улици, да се ремонтира паркинга и да се направят нова спортна и детска площадка в квартала.

Пуснатият в експлоатация пететажен блок №4 в Мартен е обитаван от общо 127 души в 57 апартамента, които ще могат да се уверят в качествата и ползите от извършените ремонтни дейности. До края на лятото ще са готови първите 4 блока, сред които и един от най-многолюдните – бл. „Неофит Рилски“ в кв. „Възраждане“ със 172-ма жители, както и бл. „Райна Княгиня“ с 93-ма жители и блок 7А в „Дружба“ 1 с около 80 живущи в него.

Предстои да стартира обновяването на още 25 жилищни сгради, като по този начин над 2200 домакинства ще се възползват от безплатното реновиране на домовете си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари