Първият в света карбонов дрон, който се управлява с Bluetooth

0
Показаха първият в света карбонов безпилотен летящ апарат
Показаха първият в света карбонов безпилотен летящ апарат

Показаха първият в света карбонов безпилотен летящ апарат, който се контролира от Bluetooth. Удароустойчива, забавна за управление и най-вече красива, тази високотехнологична играчка е всичко, което един хай-тек маниак желае. Фактът, че е изработен от въглеродни влакна, далеч не е единствената му особеност. Carbon Flyer е натъпкан с технологии.

Дронът има дизайн с ултра ниско съпротивление, делта крило, което позволява висока скорост, и отличен контрол. За задвижване се използват два двигателя с диференциали, които да превърнат в нечупливи движещите се части. Контролира се посредством дългообхватния Bluetooth 3.0 и приложение за  смартфон. В момента Carbon Flyer е в процес на разработване и набира средства на сайта Indiegogo.com.

Според производителя корпусът на безпилотния самолет е сглобен с помощта на въглеродни нанотръби, подсилени с епоксидна смола, което създава връзки по-здрави от стоманени заварки. Carbon Flyer е дълъг 35,56 см, висок е 7.62 см и има размах на крилата 17.9 см. Въпреки това този доста малък безпилотен самолет има голям диапазон, почти дължината на футболно игрище и летенето с него е много просто.

Управлението се осъществява чрез накланянето на смартфона наляво или надясно, а скоростта се контролира с плъзгане на палеца нагоре и надолу. Приложението показва живота в реално време и има индикация на силата на сигнала и батерия, а видеокамерата на борда е в състояние да улови впечатляващи кадри във формат 640x480. Carbon Flyer се захранва от акумулаторна литиево-полимерна батерия, която издържа приблизително 3  минути полетно време, но тъй като е лесна за смяна с джоб, пълен с батерии, той може да лети за дълго време.

Дронът е разработен в Trident Design със седалище в Кълъмбъс, щата Охайо. Компанията е носител на няколко награди за продуктов дизайн. Сред предишните й продукти са Power Squid, Onion Googles, Coolest Cooler и други. Carbon Flyer вече има почти 500 спонсори в сайта Indiegogo и в момента е на около 5 000 щатски долара от своята цел от 50 000. С други думи, на хората определено ми харесва тази играчка. 

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари