MeteoBalkans: Циклон връща зимата в България с пълна сила

16
Той може да предизвика нова дъждовна и снежна обстановка в понеделник и вторник
Той може да предизвика нова дъждовна и снежна обстановка в понеделник и вторник Снимка: media.pri.org

Очертаваща се класическа зимна обстановка прогнозират глобалните модели за началото на следващата седмица. 

Според последните анализи на Американския глобален модел GFS и Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под влияние на преминаващи през България средиземноморски циклони, в периода между 7 и 8 февруари ще се създаде значителна валежна обстановка от дъжд и сняг. Това сочат и най-новите данни на глобалния и регионалния модел на MeteoBalkans.

Минималните температури в понеделник все още сравнително високи за сезона, но ще бъде ветровито. Очакваните минимални температури ще са между минус 4 до плюс 5°С. Най-студено отново ще е в котловините в Западна България и планинските райони. 

Около обяд в понеделник от северозапад на югоизток облачността да се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи от дъжд, които до вечерта в Западния и Централен Предбалкан и по високите полета от Западна България ще премине в сняг. Не е изключено  при преминаването на студения атмосферен фронт валежите да са съпроводени и от гръмотевици в Северозападна и Южна България.

Максималните температури в понеделник обаче все още ще са високи и ще достигат до 9-13° С. 

Синоптичната обстановка през нощта в понеделник срещу вторник в Югоизточна България ще се влошава. Валежите там ще са придружени от силни пориви на вятъра, а с понижението на температурите ще са и от сняг. Не са изключени и виелици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Антикомунист
    По това време на годината на плаж ли да ходим.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари