Първият фиш за превишена скорост в света е за 13 км/ч

1
В далечната 1896 година Арнолд е "хвърчал" със скорост три пъти над разрешената
В далечната 1896 година Арнолд е "хвърчал" със скорост три пъти над разрешената

Днес всички се пазим от камери за превишена скорост и полицейски радари, но преди време нещата са били различни.

Ако ви се струва абсурдно да ви глобят, че карате да речем с 60 км/ч (без по никакъв начин да поощряваме бързото каране) само вижте за какво е бил скастрен първият нарушител от този вид. 

На 28 януари 1896 г. британецът Уолтър Арнолд е заловен да кара като абсолютен лунатик в Кент, хвърчейки по улицата с 13 км/ч, сподели OFFNews.

Бързото пешеходно темпо всъщност представлява трикратно превишение на ограничението от 3,2 км/ч. За щастие на околните полицията не оставила това безнаказано и Арнолд бил глобен с 1 шилинг. 

Това обаче не било единственото му прегрешение. Освен това той е извършил нарушения, които човек би разбрал само когато животът му е минал в черно-бяло - нямал е кон, а заедно с него е нямало и още двама души, които да управляват. Последното такова е за липса на регистрационна табела с името и адреса на собственика.

Три години по-късно американец вдига летвата още по-високо. На 20 май 1899 г. в Манхатън таксиметровият шофьор Джейкъб Джърман  развива 19,3 км/ч в своя електромобил. Забелязвайки го, полицай на колело набързо го настига, а 26-годишният Джърман не се разминава толкова леко, колкото британския си "колега". Вместо да го глоби униформеният го праща в затвора.

Така че следващия път като си мислите "Ограничението е неоправдано ниско", сетете се за Арнолд и Джърман и си отдъхнете. 

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари