Първи случай на остър хепатит с неизвестен произход в Румъния

0
Случаят се отнася до петгодишно момиченце от покрайнините на Букурещ, което е било хоспитализирано на 4 април
Случаят се отнася до петгодишно момиченце от покрайнините на Букурещ, което е било хоспитализирано на 4 април Снимка: ThinkStock/Getty Images / архив

В Румъния е регистриран първи случай на остър хепатит с неизвестен произход

Това съобщи Радио Румъния, цитирано от БГНЕС.

Случаят се отнася до петгодишно момиченце от покрайнините на Букурещ, което е било хоспитализирано на 4 април. Според румънското министерство на здравеопазването пациентът няма активна вирусна инфекция и няма признаци на автоимунно заболяване. Детето не е било в чужбина и няма епидемиологична връзка с друг случай, известен на европейския офис на Световната здравна организация (СЗО).

Досега СЗО Европа е съобщила за 169 случая на тежък хепатит с неизвестна етиология (не са идентифицирани известни хепатитни вируси) при деца на възраст между един месец и 16 години в 12 държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари