Първи случаи на маймунска шарка в България

0
Потвърдените случаи са два, съобщиха от Министерство на здравеопазването
Потвърдените случаи са два, съобщиха от Министерство на здравеопазването

Днес в страната са потвърдени два случая на маймунска вариола, съобщиха от МЗ

Заболелите са мъже на възраст съответно на 41 г. и на 44 г. И двамата са хоспитализирани в лечебни заведения на територията на столицата и са в добро общо състояние. Лабораторните проби, изпратени от лечебните заведения, са потвърдени в Националния център по заразни и паразитни болести чрез специфични real time PCR анализи.

По първоначални данни и двете лица съобщават за пътувания в чужбина в рамките на предходните две седмици – съответно в Испания и във Великобритания, без да дават информация за контакт с болни от маймунска вариола.

Епидемиологичните проучвания и по двата случая продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Българин
    Дано е банкянската Тиква или Копей... опа Турсколиров Сюнетиран! Може и Чалгаря, ама на него склерозата му ев@ мамата гнусна. Остана #КОЙ и алкохолика от Сараите! АМИН!!! Пожелавам им го от сърце!
  • 2
    1
    Бай Чеп
    Нормално, очакваше се вече, особено след София Прайд и митингите в подкрепа на Джендърска България, Кирчо и Кокорчо! Пляс, пляс педалите ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари