Първи кадри от въоръжения грабеж в Николово

13
Хората дават записи от видеокамери на полицията
Хората дават записи от видеокамери на полицията Видео: Русе Медиа

Въоръженият грабеж на магазин „Пацони“ в Николово разбуни местните жители. Повечето от хората са изумени от инцидента, тъй като селото се смята за спокойно място.

Много от тях оказват съдействие на полицията, включително и с предоставяне на записи от видеокамери, които да помогнат за установяване на извършителите и идентифицирането на автомобила, с който са избягали, предаде Русе Медиа.

От Районна прокуратура - Русе съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая. Продължават оперативните действия за установяване на самоличността на двамата извършители, както и за събиране на доказателства по делото. Разследването е още в начален етап. Ако се установи кои са мъжете, ще се пристъпи към привличането им към наказателна отговорност.

Кметът на Николово Марийка Генова коментира, че местните са обезпокоени, защото в случая става дума за нагло посегателство.

„Да се влезе така, да се застраши животът на персонала, наред с кражбата, досега не беше се случвало. Имало е така преди години подобни случаи, но са били „кокошкарски“. Досега такова пряко посегателство на частна собственост в селото не е имало. Хората в това отношение поне живееха по-спокойно, така да се каже, си държаха къщите отворени. Полицията реагира снощи веднага, селото беше обсадено, всички изходи и входове към Николово бяха блокирани. Много от жителите на Николово съдействат на полицията и предоставят записи. Надявам се да ги заловят бързо“, каза още Генова.

Засега няма информация дали става дума за истинско оръжие или не. „Дали е било заредено, не мога да кажа. Знаете, че човек може да се изплаши и от детска играчка. Но такива неща са по-дръзки и ми се струва, че това ще разкрие почерка и психопрофила на извършителите“, смята кметът на Николово.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари