Първата мъпет кукла с аутизъм

0
Джулия е първата кукла с аутизъм, която е част от "Улица Сезам и аутизма
Джулия е първата кукла с аутизъм, която е част от "Улица Сезам и аутизма

За да премахнем стигмите от психични заболявания, ние трябва да учим децата, че това не е нещо, от което те трябва да се срамуват, а да се гордеят вместо това.

С тази мисия се заема популярното детско предаване Улица Сезам, предаде Framar.bg

"Нашата цел е да изведем на преден план какво е общото между децата, а не техните разлики."

Джулия е първата кукла с аутизъм, която е част от "Улица Сезам и аутизма: вижте невероятното във всички деца" – апликацията, която цели да образова децата относно аутизма и да предотврати подигравките с децата болни от аутизъм в училищата. Апликацията, която включва видео и дигитална карти  - обяснява какво е да имаш аутизъм през перспективата на дете с аутизъм.

"Това е, което прави нашия проект уникален" - обяснява старшият вицепрезидент на Социално въздействие САЩ, д-р Жанет Бетанкур пред People. Апликацията, която включва видео и дигитални карти  - обяснява какво е да имаш аутизъм през перспективата на дете с аутизъм.

"Когато се обясни от гледна точка на детето, че то има определено поведение, като това да пляска с ръце или да вдига шум, за да изрази вълнението или нещастието си, това помага на по-малките деца  да разберат как да общуват с техните връстници, страдащи от аутизъм.

Онлайн книгата с разкази "Ние сме невероятни, 1, 2, 3!" обяснява защо Джулия обича да играе малко по-различно от другите си приятели на Улица Сезам (но това не означава, че не иска да бъдем приятели ) и как да реагираме адекватно:

"Таткото на Елмо му каза, че Джулия има аутизъм" – каза той. "Така че тя прави нещата малко по-различно. Понякога Елмо говори с Джулия, използвайки по-малко думи или повтаря няколко пъти."

"Мога ли да играя?" - Аби попита Джулия. Но Джулия не погледна Аби. "О, и Елмо понякога чака дълго време, за да получи отговор от Джулия" - добавя Елмо. Така че Аби и Елмо изчакват.
Най-накрая Джулия казва – "Играя с Аби и Елмо!"

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари