Първата копка по проекта "Липник" е факт

2
Пенчо Милков се срещна с кмета на Гюргево - Николае Барбу
Пенчо Милков се срещна с кмета на Гюргево - Николае Барбу

Днес, в 11:00 часа делегация, начело с кмета на Русе, Пенчо Милков и заместник-кмета по Икономика и инвестиции, Златомира Стефанова, се срещна с кмета на Гюргево - Николае Барбу.

Поводът бе стартирането на трансграничен проект "Развитие на река Дунав за по-добра свързаност на Еврорегиона Русе - Гюргево с паневропейският транспортен коридор №. 7".

Дейностите по проекта включват подобряване на съвместната инфраструктура между двата града, включително ремонт на булевард „Липник“, както и повишаване на безопасността на водния транспорт в Долен Дунав. Крайната цел е да се подобри свързаността в региона, както и тази с Европейския съюз и Азия.

В българската делегация участваха  още Спасимир Димитров, началник отдел „Управление при кризи“ и ръководител  на проекта, както  и Лили Ганчева, изпълнителен директор на „Асоциация Еврорегион Данубис“. Те се срещнаха и с Богдан Кирпизису, начело на проекта от румънска страна и екипа му. Първата копка бе направена в град Гюргево, а домакините изразиха задоволство от работата си с община Русе.

По време на визитата си в Гюргево кметът на Русе Пенчо Милков обсъди с румънския си колега Николае Барбу и други важни за двата града въпроси, касаещи борбата с комарите в летните месеци и  овладяването на COVID-19.

„Общината вече предприе редица действия за намаляване опасността от коронавируса, но ще се радвам да споделим още добри практики, с които взаимно да подобрим работата си“, каза кметът на Русе. От своя страна Николае Барбу сподели, че румънските общински съветници към момента  подготвят 17 ключови мерки за справяне със ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари