Първанов се хвърля срещу Бойко в битката за президент?

0
Георги Първанов се гласи за трети мандат в тандем с Калфин
Георги Първанов се гласи за трети мандат в тандем с Калфин Снимка: БГНЕС

Георги Първанов обмисля варианта да участва на президентските избори през късната есен на 2016 година, пише в. "Галерия", като цитира активисти на АБВ.

Досега той е реализирал два пълни президентски мандата. По конституция той нямаше право в края на втория мандат да поиска нови пет години да е начело на държавата, но сега вече може да се включи в надпреварата.

Негови съпартийци коментирали, че Първанов бил единственият президент, който стоял тежко на поста си, а освен това бил консенсусен и широко приеман.

Другото голямо име, което АБВ възнамерявало да извади, било това на Ивайло Калфин. Настоящият вицепремиер и социален министър бил гласен за вицепрезидент, пише още изданието.

Появата на кандидат-президентската двойка Първанов - Калфин сериозно би пренаредила политическия пасианс за президентските избори догодина, изчисляват политолози.

От една страна, тандемът ще откъсне част от левия електорат и ще отслаби шансовете на двойката, излъчена от БСП. От друга, при свое евентуално участие в надпреварата Бойко Борисов далеч по-лесно ще победи, защото левите гласове ще бъдат преразпределени. Според експерти сериозни шансове да стигне дори до балотаж има независимият депутат Велизар Енчев. За лидера на Движението за радикална промяна са много важни следващите месеци, когато трябва да покаже с какъв екип ще преследва политическите си цели. Той има добри шансове, ако извади млади и интелигентни лица, пише още изданието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари