Георги Свиленски: Снегът блокира България, а Борисов се радва от Брюксел

0
Това, което президентът каза за 5 минути, ние го констатираме през последните три години
Това, което президентът каза за 5 минути, ние го констатираме през последните три години Видео: bTV

Това, което президентът каза за 5 минути, ние го констатираме през последните три години, изтъква депутатът от БСП.

Изходът са изборите. Защо трябва да чакаме една година, за да стигнем до тези избори, подчертава зам.-шефът на червената парламентарна група. В БСП отдавна говорим, че в България има корупция. Миналата година искахме вот на недоверие заради корупцията.

Това припомни депутатът от левицата Георги Свиленски в предаването "Лице в лице" по bTV.

Свиленски коментира така една от новините на седмицата - посочването на съдия Андон Миталов от САЩ като българина, на когото се отказва американска виза заради корупция.

Запитан в БСП разочаровани ли са, друго име ли са очаквали, Свиленски отговори, че разочарованието е в това, че друга държава ни посочва проблемите, че българските служби не си вършат работата.

Бяхме учудени от оповестеното име от САЩ, защото очаквахме много по известна личност, не скри депутатът от БСП.

"Българското общество очакваше друго – някой от ГЕРБ, защото те управляват от 10 години и корупцията е при управляващите, не е в опозицията", добави Георги Свиленски.

Както виждате и ВСС не се произнася, защото ние нямаме информация за какви провинения става въпрос, каза за съдия Миталов той.

Социалистът коментира и изявлението на президента Румен Радев, който във вторник обяви, че снема доверието си от правителството.

"Всички парламентарно представени партии, които не подкрепиха президента, са всички онези, които подкрепят управлението под една или друга форма. Ние подкрепяме държавния глава, защото това, което той каза за 5 минути, ние го констатираме през последните три години. За кое не беше прав президентът – за водата, за боклука или за това, че държавата влиза от криза в криза? Ако щете, да вземем и снеговалежа, който блокира държавата, защото правителството, което трябва да си върши работата, го няма. Министър Аврамова е обяснила това с липса на цялостната координация. Кой отговаря за цялостната координация – премиерът. Държавата е блокирана, а него го няма, той е в Брюксел и се радва, че вали сняг. Държавата няма стопанин, това е проблемът", каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" в ефира на bTV.

"Изходът са изборите. Защо трябва да чакаме една година, за да стигнем до тези избори", подчерта Свиленски.

"Импийчмънт на президента не е изход от парламентарната криза. Едното няма нищо общо с другото, но трябва да се хвърля прах в очите на хората. Ако има нарушения, държавна измяна, Конституцията го е разписала и парламентът ще извърви този път. Но не бива да бъркаме двете неща", каза още Георги Свиленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари