Първан Симеонов: Никой не е очаквал новото правителство да има "меден месец"

0
Това е някакъв вид служебна власт, избрана от парламента от немай-къде
Това е някакъв вид служебна власт, избрана от парламента от немай-къде Снимка: БГНЕС / Архив

Това е някакъв вид служебна власт, избрана от парламента от немай-къде

Никой не е очаквал да има своеобразен „меден месец“ на новото правителство, избрано от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и ГЕРБ-СДС. Това не е класическа коалиция, а някакъв вид служебна власт, избрана от парламента от немай-къде. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов. Той изрази мнение, че т.нар. „плаващи мнозинства“ при взимането на решения в парламента не са нещо страшно, но по този начин се губи отговорността.

Симеонов прогнозира, че при евентуално падане на кабинета „Денков-Габриел“ и бързи нови парламентарни избори резултатите от последния вот до голяма степен ще се повторят, но в дългосрочен план „Продължаваме промяната-Демократична България“ може да изгуби повече избиратели от ГЕРБ.

Политологът каза още, че заявката на бившия главен прокурор Иван Гешев за влизане в политиката не е изненада с оглед цялостното му публично поведение в последните години. По думите на Първан Симеонов, Гешев ще се опита да влезе в пространството на хората, които са западни консерватори, защото те до голяма степен не са представени в парламента.

Известният старозагорец взе отношение и по темата "Берое", като изрази подкрепата си за клуба и неговите нови собственици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари