Първа жертва на коронавируса в Кипър

0
Към момента в южната част на остров Кипър има 84 регистрирани случая
Към момента в южната част на остров Кипър има 84 регистрирани случая Снимка: Бранислава Бобанац

Кипър съобщи за първи смъртен случай на заразен с коронавирус, предаде Ройтерс.

От местното здравно министерство не дават повече подробности. Към момента в южната част на остров Кипър има 84 регистрирани случая на заразени, допълват от агенцията, цитирана от БНР.

За първи случай, но на заразен човек с болестта съобщи Уганда. Става дума за 36-годишен угандец, който е пристигнал от Дубай в събота, уточняват от Министерството на здравеопазването на Уганда. От Ройтерс допълват, че пациентът е изолиран, а властите вече са съставили списък на контактните лица.

Междувременно заради коронавируса в Йордания въведоха по-строги мерки за придвижването на хора. Началото на ограничителния режим за придвижване из страната, освен за неотложни нужди, беше оповестено със сирени. Чрез него

всеки, който го нарушава, ще подлежи на наказание до една година затвор, обявиха от армията, цитирани от Ройтерс. От агенцията уточняват, че полицейският час в кралството, където по данни от вчера заразените 99, е за неопределен срок.

А от днес в Обединените арабски емирства влиза в сила забрана за посещение на плажове, паркове, басейни и фитнес зали. За период от две седмици на ресторантите и кафенетата в страната ще бъде позволено да работят, но с намален капацитет и ще трябва да осигурят на гостите си поне два метра отстояние между им.

А вчера международно признатото правителство на Либия обяви вчера полицейски час от 18 ч. до 6 ч. сутринта. Засега в страната няма нито един потвърден случай на зараза с коронавируса. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари