Партията на финландската премиерка каза "да" на НАТО

0
В близките дни молбата за членство ще бъде изпратена официално в щабквартирата на НАТО в Брюксел
В близките дни молбата за членство ще бъде изпратена официално в щабквартирата на НАТО в Брюксел

Петдесет и трима от общо 60-те членове на партийното ръководство гласуваха "за"

Социалдемократическата партия на финландската премиерка Сана Марин заяви днес, че подкрепя с много голямо мнозинство кандидатурата на северната страна за членство в НАТО, която се очаква да бъде официално обявена утре, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Петдесет и трима от общо 60-те членове на партийното ръководство гласуваха "за", 5 – "против", а двама се въздържаха – това бе резултатът от вот по въпроса, огласен на пресконференция в Хелзинки.

След очакваното обявяване на кандидатурата от правителството утре, в понеделник предстои заседание на парламента, а в близките дни молбата за членство ще бъде изпратена официално в щабквартирата на НАТО в Брюксел.

Швеция също изглежда ще реши в близките дни дали ще кандидатства за влизане в НАТО. Ключово заседание на управляващите социалдемократи утре в Стокхолм може да премахне и последната пречка пред обявяването на шведската кандидатура.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    селянин
    то се разбра че украйна нема да е там. да види развитие което ша стават.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари