Паркинг с 310 места ще бъде изграден в София

0
Съоръжението ще е четириетажно. Автомобилното паркиране се предвижда да е изцяло надземно
Съоръжението ще е четириетажно. Автомобилното паркиране се предвижда да е изцяло надземно Снимка: NOVA

Съоръжението ще е на четири етажа

Столичният общински съвет ще даде разрешение общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД да построи многоетажен паркинг в район „Надежда“, информира NOVA

 Това е част от програмата на Столична община за изграждане на паркинги в кварталите.  Съоръжението ще е четириетажно. Автомобилното паркиране се предвижда да е изцяло надземно.

Достъпът до многоетажния паркинг се осъществява от ул. “Анастас Лозанчев“. Непосредствено до входната зона са разработени 48 броя външни открити паркоместа.

С предложеното проектно решение са осигурени 310 броя автомобилни паркоместа, включително 14 броя достъпни места за хора в неравностойно положение и 32 броя паркоместа с възможност за зареждане на електрически превозни средства на застроена площ от близо 2000 кв. м. Предвидено е и озеленяване на над 2300 кв. м.

Идеята за изграждане на паркинги в кварталите е на председателя на градския парламент Георги Георгиев – още през 2020 г., заедно с колеги общински съветници, разработиха и предложиха програма за строителство, която предвижда и публично-частно партньорство. Амбицията на Георгиев е до края на мандата да има построени поне три удобни и съвременни съоръжения, които да решат проблемите на гражданите и да облагородят средата на живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари