Парк в Кършияка се превърна в строителна площадка

0
Багери прегазиха тревни площи и алеи в парковата зона
Багери прегазиха тревни площи и алеи в парковата зона Снимка: TrafficNews.bg

Строителна техника „изяде” зелените площи и велоалеите по булевард „Васил Априлов” в Кършияка

Багери се позиционираха върху парка срещу номер 146 на булеварда, а тръби се търкалят до единствената кучешка площадка в района. Веоалеята е останала блокирана заради строителните дейности, както и тротоарът. За това сигнализира TrafficNews.

Улица „Петър Шилев”, която се явява продължение на булевард „Дунав”, е разкопана и е непроходима. Точно до кръстовището с булевард „Васил Априлов” тече ремонт, свързан с Водния цикъл в града. Това е една от възловите точки, по които се работи в карето в квартал Захарна фабрика. Машините обаче са позиционирани в зеленото пространство на булевард „Васил Априлов”.

„Целият парк е зает от метални огради, тръби и машини. Изровената пръст и асфалт от ремонтираната улица пък се стоварени върху тревата, непосредствено до кучешката площадка. С колело е невъзможно да се премине, тъй като велоалеята свършва в задницата на багера”, възмущава се пловдивчанин.

От фирмата изпълнител – „Европейски пътища” АД, е изискана пълна документация на ремонтно – строителните дейности, както и наличието на разрешително за ползване на площите. От проверката ще се установи, дали фирмата има право да позиционира техниката и строителните материали в тревните площи.  Ако има нарушения, фирмата ще се задължи да възстанови предишния облик на парка, тротоара и велоалеята.

Ако се установи, че „Европейски пътища” действа без необходимото разрешение, то дружеството ще бъде санкционирано, увериха от Общинския инспекторат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари