Бойко Борисов - спасителят на паркове!

1
Обеща на жителите на северния пловдивски район Кършияка, че каквото и да се случи теренът зад хотел "Санкт Петербург“ ще остане зелена площ и парк
Обеща на жителите на северния пловдивски район Кършияка, че каквото и да се случи теренът зад хотел "Санкт Петербург“ ще остане зелена площ и парк

Бойко Борисов обеща на жителите на северния пловдивски район Кършияка, че каквото и да се случи теренът зад хотел "Санкт Петербург“ ще остане зелена площ и парк.

Премиерът бе посрещнат от над 300 души с овации, като с него бяха и финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев, както и областният управител Здравко Димитров.

Министър-председателят загатна, че Дончев и Горанов са с него в Пловдив по друга работа: Премиерът бе посрещнат първо от легендарния футболист от местния Локомотив Христо Бонев-Зума, информира Канал 3.

"Първо днеска да ви честитя на всички празника, че ни е от най-хубавите празници! "Ако Господ ще даде (Борисов се прекръсти) - няма да казвам какво е, но ако стане, ще видите колко ще е добре.

Като кмет на София заварих същите неща - бяха си взели градинките пред Японския хотел, Южния парк да го направят на молове. Има едно лекарство, много е хубаво: в плана на Пловдив това е озеленено, остава парк. Така че който иска да купува паркове, това са хубави частни паркове. И понеже съм го правил, не е приятно, но всеки, който си мисли, че може да вземе така на хората парковете. И ще остане зелено!", обеща Бойко Борисов пред хората, които го призоваха да идва по-често в Пловдив.

"Ако свършим тази работа, ще идваме по-често в Пловдив! И другото, което ще правим с финансовия министър, ако стане днеска работата - Околовръстното на Пловдив", добави още премиерът. Той подчерта, че е възложил на държавните общински органи да решат проблема с терена, както съвсем скоро всичко щяло да стане ясно. Хората изразиха на глас благодарността си към премиера затова, че той е обърнал внимание на проблема им. "Разкрихме пъклените планове, че искаха нашия парк да го застрояват, създадохме комитет. Тъй като борбата е неравностойна, затова се обърнахме към вас, вярваме само на вас! Ние всички живеем наблизо, браним нашите домове, нашите деца", заяви един от организаторите на събирането. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари