Париж забрани скутерите да паркират на тротоара

0
Забраната идва след оплаквания на пешеходци в града
Забраната идва след оплаквания на пешеходци в града

Парижките власти съобщиха за забрана за паркиране на електрически скутери на тротоара, което е ново ограничение срещу модерните двуколесни устройства, тъй като пешеходците се оплакват от нарастващите рискове за безопасността.

Скутерите "трябва да бъдат оставени на места за паркиране, предназначени за автомобили и моторизирани двуколесни превозни средства", заяви на пресконференция кметът на града Ан Идалго, цитирана от БГНЕС.

Тя също така забрани скутери да се движат в паркове и градини с редица мерки, които ще започнат да влизат в сила от следващия месец. „Скутерите също трябва да намалят скоростта до 20 км/ч в столицата, и до 8 км/ч в пешеходни зони”, каза още Идалго.

Около 20 000 електрически скутера се появиха на улиците на френската столица от миналата година, причинявайки напрежение, което се наблюдава и в редица други градове по света от Мадрид до Лос Анджелис.

Феновете приеха скутерите като бърз и евтин начин да се придвижват, тъй като устройствата се отключват с телефонно приложение и могат да бъдат оставени навсякъде, когато приключи пътуването.

Точно това е проблемът”, казват критиците. Париж вече е наложил глоби от 135 евро за каране на електрически скутери по тротоара.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари