Парад с 632 автомобила Land Rover счупи рекорд на Гинес

0

Преди две години България влезе в рекордите на Гинес с най-дългия парад от автомобили Ford.

В началото на юни 2016 г. на новопостроената северна тангента на Околовръстния път на София се събраха 1527 коли от тази марка. Гигантската колона в движение надхвърли 20 км и измина трасето до финала за близо 2 часа. Това постижение подобри двойно предишния рекорд на Ford, регистриран в САЩ през 2014 г. и остава №1 в света към днешна дата.

В името на рекорда на 30 май в Германия се събра колона от 632 превозни средства Land Rover. Това също е най-доброто постижение за култовата офроуд марка. Грандиозното шествие задмина предишното подобно в Португалия, събрало 516 автомобила Land Rover през 2014 г.

Рекордът бе поставен в околностите на баварския град Бад Кисинген в чест на 70-ата годишнина на британската компания. Участваха представители на най-различни моделни поколения – от първите серии след Втората световна война до чисто новия Range Rover Velar. Образува се колона с дължина 7 км, оглавявана от известни личности зад волана на Defender и кабрио Range Rover Evoque. За да бъдат изпълнени стриктно изискванията за рекорд на Гинес, всеки участник предварително получи книга с инструкции за спазване на условията.

В парада на Land Rover са взели участие не само германци, а собственици на автомобили от цяла Европа. Най-голям интерес предизвикаха по-старите модели на марката, които продължават да се движат въпреки напредналата си възраст, тъй като техниката е здрава и има дълъг живот.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари