Поругаха паметници в центъра на Русе

0
Обиден надпис е изписан непосредствено до плочата, която обозначава лобното място на Стефан Караджа
Обиден надпис е изписан непосредствено до плочата, която обозначава лобното място на Стефан Караджа Видео: Русе Медиа

Вандали надраскаха паметници в центъра на Русе.

Пострадал е монументът на Братската могила с фигурата на Майка България, а обиден надпис „Умрете говеда! /правописът е запазен в оригинал/ се намира непосредствено до плочата, която обозначава лобното място на Стефан Караджа. Извършителите се издирват от полицията.

Паметниците, които се намират на главната улица в Русе, са били надраскани в тъмните часове на нощта. Тази сутрин жена е подала сигнал на тел.112 за вандалската проява. От общината незабавно са започнали проверка.

За съжаление по празниците, освен весело изкарване, имаме и вандалски прояви, които не спират. Сутринта е подаден сигнал от гражданка, че е видяла надпис на стената на Халите от страната на паметника на Стефан Караджа. Видеонаблюдение в момента там нямаме, има локално видеонаблюдение на самите Хали, но не можем да идентифицираме извършителя. Обадили сме се на колегите от полицията, които би трябвало да разследват, ако могат да стигнат до извършителя“, коментира директорът на общинската дирекция „Общински ред и сигурност“ Спасимир Димитров, предава Русе Медиа.

Хората, които минават по ул.“Александровска“, са възмутени от поредната хулиганска проява. Категорични са, че това не е редно и не му е мястото там да се драска, но са скептични, че извършителите ще понесат някакво наказание.

Още днес надписите и по двата паметника ще бъдат почистени за сметка на общината. Това е поредна вандалска проява в Русе, след като през 2018-а многократно се посяга на новия подлез на кръговото кръстовище и чешмички в центъра на града.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари