Пада блокадата и на автогарата в Русе

7
Откакто беше съобщено, че КПП-тата падат, телефонът на автогарата прегря от звънене
Откакто беше съобщено, че КПП-тата падат, телефонът на автогарата прегря от звънене Снимка: Dunavmost

От 11 май тръгват автобусите от Русе за Варна, Бургас, Силистра и Свищов.

Линиите за морските градове засега ще пътуват един път дневно, а за Силистра и Свищов превозвачът предлага на русенци два курса на ден. Това съобщи управителят на Автогара Юг Янко Янков, цитиран от Брягнюз. Има и друга транспортна фирма, която също от 11 май организира превоз два пъти на ден до и от Силистра.

Един превозвач също е потвърдил, че ще пусне автобус от 7 май в 14 часа от Шумен за Русе и обратно. Засега от транспортната фирма, чиито автобуси се движеха в направление София, няма информация кога ще бъдат възстановени курсовете.

Връзката между Русе и Южна България се осъществява само от един превозвач, който поддържа линия до Момчилград. Той също се е обадил и е потвърдил, че в най-скоро време ще възобнови пътуването.

„Откакто беше съобщено, че КПП-тата падат, телефонът на автогарата прегря от звънене“, каза Янков. „На самата автогара обаче има само един-двама човека, които питат за автобуси. Хората като че ли все още се страхуват. Ние продължаваме с противоепидемичните мерки със същата строгост и последователност, както в началото. Дезинфекцираме чакалнята, всички пейки, стълби, тротоара, парапетите, дръжките на вратите. Досега нощем заключвахме чакалнята, защото и без това нямаше автобуси и по този начин я запазвахме чиста.

Преди обаче да се върнем към нормалния ритъм на разписанията, ще трябва да минат поне две седмици.

Всичко зависи от това дали хората ще тръгнат да пътуват, доколко са решителни. Ако се започне пак с това „останете си вкъщи, останете без заплати, останете без да ядете, без да си плащате сметките“, тогава ще бъде трудно. Ще видим колко време можем да изкараме без храна, без облекло, само на интернет да караме. Ние на този етап успяхме да не съкратим никого от персонала, въпреки че приходите ни спаднаха с 90% от началото на извънредното положение. Останаха само някои автобуси, които обслужваха селата с работнички и от шивашките фирми. Всички други автобуси стояха на паркинг тук и не са мръдвали вече почти два месеца“, обясни Янков.

Според управителя на автогарата добрата новина за изминалия период е, че не са ставали никакви престъпления в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари