Овладяха пожара в Сакар планина

0
Засегнати са 800 декара гори и сухи треви
Засегнати са 800 декара гори и сухи треви Снимка: Елена Балабанова / БНР

Пътят между селата Светлина и Полски градец остава затворен

Овладян е пожарът в землището на старозагорското село Полски градец. В гасенето му се включиха огнеборци и доброволци, тежка техника от "Мини Марица-изток" и хеликоптер на военновъздушните сили. Това обяви пред журналисти комисар Стоян Колев, директор на Регионалната дирекция "Гражданска защита и противопожарна охрана", който е направил обход на терена.

Тази сутрин спасителните екипите са сменени с нови, които участват в потушаването на пожара. Под сериозна заплаха вчера са били военно поделение и селата Светлина и Полски градец. Пътят между тях е затворен, предаде БТА.

"По първоначални данни засегнати от огнената стихия са около 800 декара гори и сухи треви", уточни областният управител Иван Чолаков.

Вчера бе обявено частично бедствено положение в землището на село Полски градец, община Раднево, където избухна пожара. Отмяната му ще бъде обявена след окончателното потушаване на пожара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари