Отвори врати едно от най-красивите летни кина в България

2

След мащабен ремонт това лято в курорта Поморие отново отвори врати емблематичното лятно кино „Яворов”. 

През изминалите близо 40 години атмосферните условия и експлоатацията бяха оставили своя дълбок отпечатък, силно увреждайки фасади, вътрешни помещения, естрада, хидроизолации и други. Това наложи обектът да бъде напълно затворен и експлоатацията му за дълго време бе преустановена, информира economy.bg.

През 2013 Община Поморие си върна собствеността върху киното, в резултат на дълги преговори с тогавашния собственик и стартира мащабен ремонт на обекта. Благодарение на това, днес един от най-ярките символи на града отново работи. 

Модерното съоръжение е с оформени и санирани вътрешни помещения и фасада, а амортизираните дървени скамейки са заменени с удобни седалки, като на предните два реда са оформени „зона лукс” и 4 красиви ложи. Съществуващата „венецианска” настилка по амфитеатъра е почистена и поправена. 

Въпреки значителния ремонт, уникалният и автентичен външен вид на лятно киноЯворов” е напълно запазен така, както и неповторимата му пленителна атмосфера.

Обновен е и районът около киното и крайбрежната алея. На алеята за разходка, от паметника на Яворов до Стария кей, вече са поставени 13 скални къса, гравирани с подбрани от бележниците на поета стихове. Прилежащото пространство е озеленено с нови и екзотични растителни видове – чинари, явори, ливански и  хималайски кедри. Красивата алея отново се доближава до първообраза си от далечната 1968.

Източник: economy.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари