Отцепник от партията на Слави: Борбата с корупцията не се случи заради ИТН

1
Георги Георгиев: В един момент се оказа, че схемите на ГЕРБ си продължават в регионалното развитие
Георги Георгиев: В един момент се оказа, че схемите на ГЕРБ си продължават в регионалното развитие Снимка: Nova News

Георги Георгиев: В един момент се оказа, че схемите на ГЕРБ си продължават в регионалното развитие

Още когато Слави обяви, че изтегля министрите си от управлението можеше да се каже, че има някаква степен на вероятност да имаме нов кабинет. Това, което ние се опитахме да направим, беше да привлечем хора, само въз основа на съвест. Не успяхме и сега отиваме на избори. Това заяви независимият народен представител Георги Георгиев в ефира на Nova News, който е един от напусналите парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН).

Той обаче напомни, че винаги когато се затваря една врата, се отваря друга.

"Отваряме вратата за нови избори и нови партии в парламента. Сега по-важното е да се намали езикът на омразата, защото не можем да правим избори на 3-4 месеца. Необходимо е всеки да си извади поука и да намали злобата", призова депутатът.

По думите му, въпреки предизборните обещания на ИТН за "изчегъртването" на модела на управление на ГЕРБ, нищо не се е променило.

"В един момент се оказа, че схемите на ГЕРБ си продължават в регионалното развитие, а борбата с корупцията не се случи заради ИТН", допълни Георгиев.

Независимият депутат уточни, че той и Кирил Симеонов, също напуснал ИТН, ще се присъединят към "Продължаваме промяната", докато останалите четирима независими депутати и спортният министър Радостин Василев обмислят да учредят гражданско движение.

По темата с протестите на пътностроителните фирми Георги Георгиев коментира, че те са заради липсата на индексация и онези 720 млн. лева, които пътният бранш продължава да чака да получи. Той обаче обясни, че тези пари няма как да бъдат изплатени, преди да бъдат извършени необходимите проверки от страна на ДНСК, тъй като досегашните проверки са установили редица закононарушения в Закона за обществените поръчки.

"Трябва да се направят проверки от ДНСК, и анализ на средствата, които са били отпуснати. Без тези проверки, една такова заплащане е невъзможно", завърши Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари