"Отстъпиха" ли управляващите от контрола върху акцизните стоки?

0
От май 2019 г. цената на цигарите вече няма да се изписва на бандерола
От май 2019 г. цената на цигарите вече няма да се изписва на бандерола

Публикуваме коментар на Йоан Каратерзиян относно премахването на цената на цигарите от бандерола, което влиза в сила от 20 май 2019 г.:

"20 години след като върху бандеролите започнаха да се изписват цените на тютюневите изделия, на които те се продават на потребителите, управляващите се подчиниха на големите цигарени босове и от 20 май 2019 г., се премахва това изискване. Цената вече ще се изписва на “продажната опаковка” (кутията, картона, кашона или каквото и да било…).

Тези, които не си спомнят, могат да прочетат статията на в. “Капитал” “Фиксираните цени на цигарите ще се появят на бандеролите в началото на 1998 г.” от Тони Алексова, 08 ноември 1997 г. 

Много лош знак за родното ни законотворчество е, че това стана, “ни в клин, ни в ръкав”, с Преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. 

Призовавам любознателните граждани да намерят обосновка в мотивите на Министерския съвет за това отстъпление от контрола върху акцизните стоки. Аз не можах да намеря такива... Всички материали, въз основа на които народните представители са взели това решение се намира на страницата на Народното събрание.

Виждам в този факт поредното фрапиращо доказателство за това, че държавата е завладяна от Мафията и целта е хората в нея да бъдат изцедени до край, а територията да бъде превърната в пари, след което да бъде сдъвкана и изплюта! Това вече се случва!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари