Отровното трио подготвя "Велико народно въстание 3"

1
Според Николай Хаджигенов на въстанието вчера са били близо 60 000 протестиращи
Според Николай Хаджигенов на въстанието вчера са били близо 60 000 протестиращи

Под наслов “Нас не ни е страх” протестиращите за 65-и път се събират в триъгълника на властта в столицата.

За пореден път основното искане е оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Час и половина след началото на протеста стана ясно, че "Отровното трио" готви Трето Велико народно въстание.

"Ще има и трето Велико народно въстание", каза пред събралите се адвокат Николай Хаджигенов. Той определи големият протест от 10 септември като един от най-големите в последните 65 дни. Според най-скромни изчисления присъствали са около 60 000 души, каза още Николай Хаджигенов, цитиран от Mediapool.

В петък, в сравнение с т. нар. "Второ велико народно въстание 2" от четвъртък, полицейското присъствие е значително по-малко. На сградата на бившия Партиен дом отново се прожектират изказвания на Борисов.

В четвъртък се проведе втори голям протест “Велико народно събрание 2”, който за разлика от първия от 2 септември премина мирно, без сблъсъци с полицията и без опити да бъде похитен от спортни агитки. Хилядите протестиращи осветиха пространството пред властта с телефоните си с надежда за по светли дни за България.

В един момент група протестиращи мина в редица пред полицаите. Всеки от тях носеше огледало, на някои пишеше “протестът е и за вас”, на други “ти си един от нас”, а на трети имаше нарисуван каскет.

Същевременно стана ясно, че е образувано досъдебно производство за намерените по-рано в четвъртък ножове, прътове и бутилки с течност в храстите на градската градина в центъра на столицата.

Протест във Варна за качествени ремонти

Малко преди 20 часа жители на варненския квартал "Аспарухово" се събраха на протест с искане за отпускане на средства за спешен ремонт на Аспаруховия мост. Те негодуват срещу некадърните ремонти, които са направени до този момент и настояват да се сложи край на практиката "ремонт на ремонта".

Гражданите от палатковия лагер във Варна също се присъединиха към протеста. Движението по моста не е блокирано. Протестиращите подчертаха, че всеки опит протестът им да се политизира, ще бъде отблъснат.

"Пет години символът на град Варна чака своя ремонт, който се протака във времето! Два пъти годишно за по два три месеца хората от тази страна на моста висят в задръстване. На фона на всички мащабни проекти, средствата които сте длъжни да отпуснете, са джобните ви пари, заявяват още организаторите”, категорични са протестиращите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари