Отпускат до 30 000 лева за собствен бизнес на хора с увреждания

1
Финансите са по програма от 2005 година, но все още има хора, които не са чували за нея
Финансите са по програма от 2005 година, но все още има хора, които не са чували за нея Видео: NOVA

Финансите са по програма от 2005 година, но все още има хора, които не са чували за нея

Министерство на труда и социалната политика отпуска до 30 000 лв. на хора с увреждания за стартиране на собствен бизнес. Финансите са по програма, съществуваща от 2005 г.

Все още има хора с увреждания, които не са чували за нея. През годините тя се е развивала. Тази година направихме изменение в методиката и документите ”, разказа директорът на „Пълноправно включване на хората с увреждания” в МТСП Йоанна Колдова.

От тази година от 20 000 лв. , субсидията е увеличена на 30 000 лв. „Това е максималният размер, който един човек с трайно увреждане може да получи. И вече има хора, които са развили собствен успешен бизнес, допълни Колдова, цитирана от NOVA.

След като договора с МТСП приключи хората, които са получили финансиране, отиват на по-високо ниво и стават работодатели. „И самите те започват да наемат хора с увреждания в подпомагане на бизнеса си. Един от тях отвори книжарница, започна да продава книги и канцеларски материали и вече е наела две лица с увреждания”, разказа още директорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари