Сайтът за електронни винетки се срина

0
ИТС: Отстраняваме в спешен порядък временно затруднение в системата
ИТС: Отстраняваме в спешен порядък временно затруднение в системата Снимка: АПИ

В момента електронни винетки могат да се купят от сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите в Областните пътни управления на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Поради технически затруднения е-винетки не могат да бъдат купени чрез Националния доставчик на услуги, с който АПИ има сключен договор за разпространение.

"Уважаеми клиенти,

Отстраняваме в спешен порядък временно затруднение в системата. То ще бъде отстранено възможно най-бързо! Моля, приемете нашите извинения за неудобството!

ИТС - България", пише единствено на сайта на ИТС.

Националният доставчик на услуги, който поддържа сайта за винетките, е „Интелигентни Трафик Системи“ ЕАД (ИТС). Договорът с него е сключен на 18 декември миналата година.

Още при първите проблеми около системата експерти предупреждаваха, че истинският тест ще бъде в края на янеари и началото на февруари, когато изтичат повечето от купените през миналата година хартиени годишни винетки. Следващият стресов период ще е в средата на август, когато тежките камиони над 3.5 тона ще трябва да започнат да плащат тол такса според изминатото разстояние, като контролът ще е изцяло електронен, пише вестник Сега. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари