АПИ ще прави тестове на системата за електронни винетки

0
Възможно е потребителите да имат затруднения при покупката на е-винетка
Възможно е потребителите да имат затруднения при покупката на е-винетка Снимка: Илияна Кирилова

Три месеца след пускането на системата за продажба на електронни винетки Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) се сети да прави тестове.

Те ще се провеждат на 26, 27 и 28 март в от 22:00 часа до 04:00 часа. Това съобщиха от Националното тол звено (НТУ). 

Заради провеждането на тестовете е възможно потребителите да имат затруднения при покупката на е-винетка, гласи още съобщението. От НТУ предупреждават шофьорите при неуспешен опит за покупка на винетка, да опитат отново.

Още при дебюта си системата за електронно таксуване затъна в хаос. На втория ден след въвеждането на електронната винетка,  граждани се оплакаха, че им се налага да плащат по два пъти. Проблемът се задълбочи и няколко дни след старта на системата АПИ призна пълния й провал, като въведе гратисен период за шофьорите, за срок от две седмици, без да глобява нередовните пътници, припомня вестник Сега.

Заради хаоса при въвеждането на системата, с постовете си се разделиха вече бившият шеф на АПИ Светослав Глосов, директорът на НТУ Антон Антонов, Веселин Давидов, който отговаряше за електронната система за събиране на такси в АПИ, и Радослав Николов, съветник на министъра на регионалното развитие.

Електронни винетки могат да се купят от сайта на тол звеното -bgtoll.bg, мобилното приложение, "Български пощи", повечето бензиностанции, терминалите за електронно таксуване и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари